Ses vi i Almedalen?

1 juli 2019

Årets almedalsvecka är i full gång. Digitaliseringsrådet deltar i år med fokus på allas delaktighet i en digital tid.


Vårt deltagande i Almedalen

 

Delaktighet i en digital tid - dags att växla upp

Onsdag 3 juli 2019 | Telias Trädgård

Arrangörer: Digitaliseringsrådet & Telia

Tillsammans med Telia bjuder Digitaliseringsrådet in politiker, beslutsfattare och företrädare från offentlig och privat sektor. Vi vill samtala om hur vi gemensamt tar ansvar för att alla ska kunna leva och verka i en digital tid.

Mycket bra görs, men är det tillräckligt?

Digitaliseringsminister Anders Ygeman deltar och Åsa Zetterberg modererar.

Inbjudan krävs.

 


Insatser för allas delaktighet i en digital tid

Onsdag 3 juli 16:00-16:45 | Gotlands museum (Strandgatan 14)

Arrangör: Digidelnätverket & Digitaliseringsrådet

Illustration landskap med symboler och texten Delaktighet i en digital tid

Välkommen till seminarium som ger dig några perspektiv på delaktighet och en unik förhandspresentation av publikationen Delaktighet i en digital tid – texter för överblick och inspiration. En textsamling som släpps i höst för dig som är ledare och vill förstå mer om varför delaktighet i en digital tid.


Terese Raymond, nationell koordinator åt Digidelnätverket, inleder samtalet med att berätta om bakgrunden till textsamlingen och om orsaker till digitalt utanförskap.


Professor Elin Wihlborg (LiU) beskriver delaktigheten utifrån ett demokratiskt perspektiv och kommer även att berätta om medborgarteknologi.
Sten Grack från SeniorNet samtalar med Terese Raymond om hur SeniorNets koncept – att seniorer lär seniorer digital kommunikation och internet – motverkar ensamhet på äldre dagar.
Emily Nordqvist ansvarig för ”delaktighet i en digital tid” vid Digitaliseringsrådets kansli berättar om varför Digitaliseringsrådet arbetar med frågan.
Ann Hellenius, CIO Scandics Hotels Groups och ledamot i regeringens Digitaliseringsråd, och Emily Nordqvist avrundar panelsamtalet med att samtala om delaktighet utifrån ett ledarskapsperspektiv.
Insatser för allas delaktighet i en digital tid.

Läs om Digidelnätverket här

Hoppas att vi ses där!


Hur kan vi tillsammans leda samhällsutveckling med hjälp av digitalisering och AI?


Onsdag 3 juli 10:00-11:30  | Öresundshuset (Hästgatan 1)

Arrangör: Malmö stad

Digitalisering förändrar villkoren i nästan alla aspekter av vårt samhälle och städer i sin roll som lokala myndigheter är inget undantag. Gör vi det på rätt sätt står vi inför en enorm potential att ta oss an samhällsutmaningar, stärka demokratin samt leverera bättre välfärd och högre livskvalitet för våra invånare. Det kräver dock att vi börjar arbeta på helt nya sätt och att vi hittar samarbetspartners i näringsliv, akademi och civilsamhälle. Hur hämtar vi kraft i samverkan för att nå målet att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter?

Kanslichef Nils Hertzberg deltar i  ett rundabordsamtalet

Vid frågor om almedalsprogrammet kontakta Emily Nordqvist